De Citadel van Dinant

12,00 €
TTC

Beschermd door een sterke natuurlijke verdediging zijn de stad Dinant en haar citadel rijk aan een duizendjarige geschiedenis. Aanvankelijk was het een eenvoudige toren op de rotsachtige uitloper die de stad domineert, maar de vestingwerken die werden opgericht om de stad te verdedigen zullen niet ophouden zich te ontwikkelen, wat getuigt van de w…

Beschermd door een sterke natuurlijke verdediging zijn de stad Dinant en haar citadel rijk aan een duizendjarige geschiedenis. Aanvankelijk was het een eenvoudige toren op de rotsachtige uitloper die de stad domineert, maar de vestingwerken die werden opgericht om de stad te verdedigen zullen niet ophouden zich te ontwikkelen, wat getuigt van de wisselvalligheden in verband met de vele veranderingen in de meesters van de stad. De stad heeft een strategische geografische ligging en wisselt door de eeuwen heen regelmatig van eigenaar.

Het uiterlijk en dat van de defensieve organen worden telkens gewijzigd. Op zijn beurt verloor Dinant, in strijd met zijn buurman, onder het gezag van de prins-bisschop van Luik, de koning van Frankrijk of de Nederlanders, zijn status van bolwerk met de onafhankelijkheid en neutraliteit van België. Sinds het einde van de 19e eeuw en ondanks de onderbrekingen van de twee wereldoorlogen heeft de citadel van Dinant echter een nieuwe roeping gevonden door zich open te stellen voor het toerisme en gebruik te maken van zijn bewogen geschiedenis.

Fiche technique

Auteur
Tixhon A.
Collection
Namur et sa région
Langue
Néerlandais
Présentation
Broché
Nombre de pages
63
Date de parution
01-01-2013
EAN
9782875510310
Dimension (cm)
19 x 26 x 0,4
Poids
0.280 kg
Pays
BE
Commentaires (0)
Produits associés ( 16 autres produits dans la même catégorie )

Nouveau compte S'inscrire